سال مالی

سال مالی (دوره مالی) چیست؟

سال مالی :‌ اگر مدیر شرکت باشید یا مسئولیت بخش بزرگی از یک سازمان را بر عهده داشته باشید، در انتهای یک زمان مشخص و برای بهبود عملکرد، به گزارش‌های دوره‌ای نیاز دارید. این گزارش‌ها به شما کمک می‌کنند تا میزان آورده یا اتلاف منابع را بشناسید و برنامه ریزی های دقیق تری برای هر بخش داشته باشید. بخش مالی یکی از مهم ترین واحدهای هر سازمان است که به اطلاعات دقیق و کاربردی نیاز دارد. به همین دلیل فرایند گزارش دوره ای برای این قسمت، بسیار پررنگ‌تر از همه بخش‌های سازمان است. در حقیقت هر بخش مالی، دوره زمان مشخصی را برای ارائه این گزارش های مالی تعیین می کند که به آن سال مالی می گویند. در ادامه همه چیز را درباره سال مالی به شما خواهیم گفت.  

تعریف سال‌مالی؛ راهی برای محاسبه وضعیت مالی سازمان

سال‌مالی یک بازه زمانی مشخص است که تاریخ شروع و پایان معینی دارد. بنابراین همه فعالیت های مالی شرکت در این بازه زمانی مورد بررسی قرار می گیرند و اطلاعات به دست آمده، یک گزارش مالی کامل را با کمک حسابداری خدماتی در انتهای سال مالی ارائه می کند.  

زمان سال مالی چگونه محاسبه می شود؟

دوره یا سال مالی می تواند در هر شرکت، مطابق با دستورالعمل‌ها و فرایندهای آن تعیین شود. بنابراین قانون دقیق و محدودیت تاریخی برای شروع و پایان سال مالی وجود ندارد. اما اغلب شرکت‌ها، سال مالی مجموعه خود را بازه فروردین ماه تا اسفند ماه در نظر می‌گیرند. البته در بعضی مجموعه ها، دوره مالی را از تیر یا شهریورماه در نظر می گیرند. در نهایت مهم ترین نکته ای که در تعیین زمان دوره مالی موثر است، سیاست ‌های شرکت و ترافیک کاری هر سازمان است. از طرفی گاهی شرکت‌هایی که با شرکای خارجی همکاری می کنند، سال‌مالی را بعد از تحلیل صورت های مالی، با تاریخ میلادی از روز ۱۱/۱۰ لغایت ۱۰/۱۰ سال بعد در نظر می گیرند.  

چرا تعیین سال مالی برای شرکت اهمیت دارد؟

گزارش هایی که از سال‌مالی به سازمان امور مالیاتی ارائه می‌شوند، شامل مجموعه کاملی از سودهای شرکت، موارد زیان‌ده و درآمدها و هزینه های کلی از همه سیستم های مالی و نرم افزار پخش در طول ۱۲ماه گذشته است. در حقیقت گزارش یک دوره مالی، مشخص می کند که سازمان از نظر مالی در چه مسیری قرار گرفته و سیاست های مالی وضع شده چقدر بر روند بهبود فرایندهای مالی تاثیرگذار بوده است. این گزارش ها اغلب داده هایی نسبتا دقیق و قابل اعتماد از گذشته مالی شرکت را ارائه می دهند. ارائه گزارش سال مالی، یک فرایند قانونی و اجباری است. اما می توان با کمک این گزارش، هم یک نتیجه گیری کامل از وضعیت مطلوب یا نامطلوب سال گذشته به دست آورد و هم یک برنامه ریزی دقیق برای سال مالی پیش رو داشت.  

نحوه بستن سال مالی؛ چگونه حساب شرکت را صفر کنیم؟

یکی از اهداف تعیین سال‌مالی، جلوگیری از انبارشدن فاکتورها و سندهای محاسباتی است. به همین دلیل درپایان هر دوره مالی، همه حساب های شرکت صفر می شود. صفر شدن حساب به معنی تسویه موارد مالی و تنظیم اسناد بدهکاری و بستانکاری است. برای بستن سال‌مالی و ارائه اظهارنامه، باید مراحل زیر را به دقت رعایت کنید و با کمک آن ها، دوره مالی را ببندید.  

۱- بررسی همه اسناد مالی شرکت؛ هیچ چیز را از قلم نیندازید

هنگام سررسید دوره مالی، زمان بررسی دقیق حساب های مالی مجموعه است. در این زمان باید به همه اعلان های مالی توجه کنید. فاکتورهای ورودی و خروجی، اسناد مربوط به انبار، ترازهای مالی، هزینه ها و دستمزدها و همه فعالیت های مالی سازمان در این مرحله اهمیت زیادی پیدا می کنند و مورد بررسی و نظارت قرار می گیرند.  

۲- کنترل انبار؛ کالاهای غیرنقدی را دست کم نگیرید

یکی از فعالیت های مهم قبل از شروع فرایند بستن سال مالی، انبارگردانی است. در حقیقت کنترل موجودی مثبت و منفی و بررسی صحت آن در فاکتورهای ارائه شده، می تواند به طور مستقیم بر گزارش دوره مالی اثر بگذارد. دقت در نحوه بستن حساب موجودی کالا و ارائه عددهای دقیق از انبار سازمان، یک بخش مهم از گزارش مالی در پایان دوره را تشکیل می دهد.  

۳- به روزرسانی حساب های فروش و هزینه؛ مهم ترین قدم در تدوین گزارش سال مالی

برای تدوین گزارش سال‌مالی، همه حساب های درآمد و فروش به مرحله بدهکار و حساب های سود و زیان به بستانکار تبدیل می شوند. سپس هزینه هایی مانند حقوق و دستمزد، اجاره مکان شرکت و هزینه های جانبی بررسی و با حساب بستانکار به ثبت می رسند. بعد از بستن حساب های دائمی و جاری، می توان یک ترازنامه اختتامیه را تدوین کرد و محاسبات نهایی را در این بخش به صورت مدون ارائه داد.  

استفاده از نرم افزار تخصصی حسابداری؛ یک دستیار متخصص برای گزارش سال مالی

ایجاد یک گزارش دقیق برای دوره مالی در یک شرکت، فرایندی زمان بر است و بر اساس اطلاعات دقیق مالی به دست می آید. به همین دلیل باید برای بررسی دقیق عملیات های مالی، دقت کافی را به کار ببرید. مشاوره مالیاتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

You may also like